Τηλέφωνο επικοινωνίας: 28210 - 83274

Δημιουργία

f316998744Εδώ ακριβώς, ανάμεσα στα καταπράσινα δέντρα, τα απρόσιτα και άγρια βουνά, τα κρυστάλλινα ιαματικά νερά, τους περήφανους για την καταγωγή τους ανθρώπους γεννήθηκε μια οικογενειακή επιχείρηση που έμελλε να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Δίδοντας το όνομα του χωριού του Τεμένια στα προϊόντα του, ο ιδρυτής Γεώργιος Γαροφαλάκης αντιλαμβανόμενος την μοναδικότητα των νερών του χωριού του πίστεψε και όχι άδικα ότι η παραγωγή αναψυκτικών θα ήταν η καλύτερη αξιοποίηση αυτού του μοναδικού φυσικού πλούτου.

Συνεργαζόμενος αρχικά συνεταιρικά με τον ξάδερφο του Νταουντάκη Ιωάννη ξεκίνησαν με μεράκι και αφοσίωση την παραγωγή αναψυκτικών το 1954 με βάση πάντα το ιαματικό νερό του Χωριού Τεμένια και χυμούς από διαλεχτά φρούτα και φυσικά υλικά που αγόραζαν από ντόπιους παραγωγούς. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες, αφού οι πρώτες ύλες ,τα έτοιμα προϊόντα διακινούνταν σε όλη την επαρχία Σελίνου με τα γαϊδουράκια, χωρίς ηλεκτρικό για 15 ολόκληρα χρόνια όλες οι εργασίες γίνονταν χειρωνακτικά, παρόλα αυτά η αγάπη και η επιμονή στην ιδέα του Ιδιοκτήτη Γεωργίου Γαροφαλάκη που στο μεταξύ συνέχιζε μόνος του μετά την αποχώρηση του συνεταίρου του, είχε σαν αποτέλεσμα να εξελίξει την μικρή μονάδα του αργότερα σε μια επιτυχημένη και ανταγωνιστική επιχείρηση αφού πλέον από το 1969 ήρθε στο χωριό το ηλεκτρικό ρεύμα.

Έτσι το 1970 εγκαθιστάνται αυτόματα ηλεκτροκίνητα μηχανήματα σε νέο μικρό ιδιόκτητο εργοστάσιο, πολλαπλασιάζοντας την παραγωγή, δίνοντας την δυνατότητα στους φίλους των είδη γνωστών από στόμα σε στόμα αναψυκτικών ΤΕΜΕΝΙΑ να διανεμηθούν πέρα από τα όρια της επαρχίας Σελίνου στην Κίσσαμο στα Χανιά και ακόμα μακρύτερα, συνεργαζόμενος με τοπικούς διανομείς σε διάφορες περιοχές του νομού Χανίων αρχικά.

ERGOSTASIOΤον Φεβρουάριο του 1986, μετά τον θάνατο του ιδρυτή των αναψυκτικών ΤΕΜΕΝΙΑ Γεωργίου Γαροφαλάκη, την διεύθυνση της επιχείρησης ανέλαβαν τα παιδιά του ηλικίας από 16- 25 ετών, που είναι και οι σημερινοί ιδιοκτήτες έτσι η επιχείρηση μετατράπηκε σε ετερόρρυθμη εμπορική εταιρία με την επωνυμία «Αναστάσιος Γαροφαλάκης και ΣΙΑ ΕΕΕ» και το 1994 μετατράπηκε σε Ο.Ε.Ε. και από αρχές του 2014 δημιουργήθηκε νέα εταιρεία με την επωνυμία ΤΕΜΕΝΙΑ Ι.Κ.Ε., στην οποία συμμετέχουν και 2 από τα παιδία των ιδιοκτητών, με αποτέλεσμα να αποτελούν την Τρίτη γενιά στη επιχείρηση.

Σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη των αναψυκτικών ΤΕΜΕΝΙΑ αλλά και στο σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας έπαιξαν και συνεχίσουν να παίζουν οι συνεχείς επενδύσεις, που αδιάκοπα γίνονται τελευταία 20 και πλέον χρόνια, με ή χωρίς επιδοτήσεις, με σκοπό την αύξηση της παραγωγής την βελτίωση της ποιότητας των παραγομένων αναψυκτικών καθώς και των συνθηκών εργασίας τον σεβασμό στο περιβάλλον και τέλος την διασφάλιση ποιότητας κατά ISO & HACCP, ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους κυριότερους σταθμούς σε αυτά τα χρόνια:

  • Το 1986 αμέσως με την ανάληψη καθηκόντων από του τότε νεαρούς κληρονόμους γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές εξοπλισμού και ένας γρήγορος αλλά δημιουργικός εκσυγχρονισμός.
  • Έχοντας πάντα σαν στόχο την αναζήτηση νέων πρωτότυπων ιδεών, πρώτη το 1993 μετά από πολύχρονη έρευνα η επιχείρηση ΤΕΜΕΝΙΑ πρωτοπορώντας πανελλαδικά επενδύει σε κάτι πρωτότυπο, την παραγωγή αναψυκτικών σε γυάλινες φιάλες μιας χρήσης με βιδωτό πώμα ασφαλείας αλουμινίου, συσκευασία που εξασφαλίζει την ποιότητα του περιεχομένου αλλά επιπλέον δίνει νέες δυνατότητες ανάπτυξης πωλήσεων αφού χάρη στην πρακτικότητα της μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν σε όλα τα πιθανά σημεία πώλησης αναψυκτικών. Πολύ αργότερα, ακολούθησαν το ίδιο παράδειγμα με αντιγραφή της ιδέας αυτής , τα περισσότερα ελληνικά εργοστάσια παραγωγής αναψυκτικών.
  • Πράγματι αυτή η πρωτοτυπία σε συνδυασμό με νέες συνεργασίες αλλά και με κεντρικό αντιπρόσωπο στην Αθήνα, οι γεύσεις των αναψυκτικών ΤΕΜΕΝΙΑ με πρωτοπόρο το ΜΠΥΡΑΛ μετά από έντονη διαφημιστική καμπάνια στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια των Αθηνών, έγιναν σύντομα το πρώτο Ελληνικό αναψυκτικό που τοποθετήθηκε και αγαπήθηκε στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος.
  • Ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία των αναψυκτικών ΤΕΜΕΝΙΑ είναι η κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου εκτός οικισμού και σε υψόμετρο 850 μέτρων όπου από τον Ιανουάριο του 1999 λειτουργεί με νέες πλέον δυνατότητες, αφού παράλληλα με την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων ανανεώθηκε – εκσυγχρονίσθηκε ο μηχανολογικός και παραγωγικός εξοπλισμός.
  • Παρόλα αυτά ο επόμενος στόχος ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά εκεί που μέχρι τότε δεν είχε φτάσει τότε κανείς ανταγωνιστής στην Κρήτη αλλά πιθανόν ούτε στην υπόλοιπη Ελλάδα, το 2002 ξεκίνησαν οι μελέτες και οι διαδικασίες για την πιστοποίηση της επιχείρησης κατά ISO & HACCP, πράγματι το 2004 αποκτήθηκαν τα ανάλογα πιστοποιητικά.
  • Ανταποκρινόμενοι στην ζήτηση του αγοραστικού κοινού δημιουργήσαμε το 2002 τις συσκευασίες 0,5 και 1,5 λίτρου, με νέα επένδυση νέου σύγχρονου εξοπλισμού δημιουργώντας δεύτερη γραμμή παραγωγής.
  • Παράλληλα το 2003 επενδύοντας στο τομέα της ανάπτυξης πωλήσεων δημιουργείτε στα Χανιά το Κέντρο διανομής Κρήτης, με σκοπό να φέρει πιο κοντά στο καταναλωτικό κοινό τα αναψυκτικά ΤΕΜΕΝΙΑ και παράλληλα να στηριχθούν και να αναπτυχθούν αποτελεσματικότερα όλες οι διαδικασίες υποστήριξης πωλήσεων τόσο για την περιοχή της Κρήτης όσο και της υπόλοιπης Ελλάδος και του εξωτερικού.
  • Σήμερα η επιχείρηση αναπτύσσεται πλήρως έχοντας μηχανογραφηθεί με τελευταίας γενιάς πρόγραμμα ΕRP, παρακολουθώντας πλήρως τις εξελίξεις, δημιουργώντας νέα προϊόντα η ανταγωνιστικότητά της αυξάνεται συνεχώς καθώς δραστηριοποιείται τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Εργοστάσιο

Τεμένια, 73009, Χανίων Κρήτης
Τηλ. +302823051255, +302823083200, +302823083201
Fax +302823051120
email: [email protected]
Website: http://www.temenia.com
Email: [email protected]

Κέντρο διανομής

6η Πάροδος Λεωφ. Κ. Καραμανλή (πρώην Λεωφ. Σούδας)
73100 Χανίά Κρήτης
Τηλ. +302821083274, Fax +302821083275
Website: http://www.temenia.com
Email: [email protected]